Ko reikės:
4–6 porcijos
- 200 g plakto kreminio sūrio
- 2 kiaušinių trynių
- 100 g smulkaus baltojo cukraus
- 40 ml stiprios L’OR Espresso (pvz., Forza arba Ristretto)
- 2 šaukštų cukraus
- 12 „damų pirštelių“
- Kakavos miltelių
Itališka klasika
Naminis tiramisas
Tikra itališka klasika – nuostabiai kreminis desertas su kava, amaretu ir puriais „damų piršteliais“. Su šiuo receptu be vargo nustebinsite svečius. Mėgaukitės savo mėgstamos „L’OR Espresso“ energijos pliūpsniu, kurį dar pagardina šilko švelnumo plakto kreminio sūrio skonis. Sėkmė garantuota!
Ko reikės:
4–6 porcijos
Elektriniu plaktuvu išplakite kreminį sūrį su kiaušinių tryniais ir smulkiu cukrumi.
Paruoškite puodelį savo mėgstamo espreso (pavyzdžiui, „Forza“ suteiks šiam desertui malonaus kavos skonio).
Arba, jei norite kažko netikėto, paruoškite du puodelius „L'OR Ristretto“ (skonis bus intensyvesnis, pikantiškas, su trupučiu kavos rūgštumo).
Dideliame dubenyje išmaišykite kavą su cukrumi.
Po vieną pamirkykite „damų pirštelius“ kavoje, kad gerai apsemtų kiekvieną sausainį.
Pusę „damų pirštelių“ sudėkite į stiklines, kuriose patieksite tiramisą, vienu sluoksniu.
Pusę kreminio sūrio masės sukrėskite ant „damų pirštelių“ pirmojo sluoksnio. Likusius sausainius sudėkite ant viršaus, kad gautųsi antras sluoksnis.
Galiausiai iš kreminio sūrio masės padarykite viršutinįjį sluoksnį.
Uždenkite stiklines su desertais ir palikite šaldytuve atvėsti mažiausiai 4 valandas.
Atidarytą kardamono ankštį uždėkite ant karštos kavos ar espreso viršaus ir leiskite skoniams susilieti.
Prieš patiekdami apibarstykite viršų kakavos milteliais.