KAVOS PYRAGAS

Porcijas: Naudojant 26 cm kepimo skardą
Kepti orkaitėje užtruks::
60 val.
Pagaminti užtruks::
20 min.

Subtilus kavos skonis
Kavos pyrago receptas su espresu
Šis subtilaus kavos skonio pyragas yra toks purus ir drėgnas, kad norėsite dar ir dar vieno kąsnelio. Visi espreso kavos skonio atspalviai jį daro dar gardesnį. Puikiai tiks prie karšto puodelio kavos šnekučiuojantis su geriausia drauge. Naminis kavos pyragas lengvai paruošiamas pagal šį receptą. Tiesiog pašaukite skardą į orkaitę – ir netrukus skanaukite!

 

INGREDIENTAI

  • Naudojant 26 cm kepimo skardą
  • 200 g kambario temperatūros sviesto
  • 200 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto arba pakelio vanilinio cukraus
  • 30 g kakavos miltelių
  • 80 – 160 ml espreso (80 ml L'OR Ristretto subtiliam arba 160 ml L'OR Forza sodriam kavos skoniui).

PARUOŠIMAS

  1. 01

    Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C arba 160 °C su vėjelio funkcija.

  2. 02

    Paruoškite 80 arba 160 ml espreso (2 – 4 kapsulės „L'OR Ristretto“ arba „Forza“) ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.

  3. 03

    Elektriniu plaktuvu išplakite sviestą su cukrumi ir vanilės ekstraktu (arba vaniliniu cukrumi) iki glotnios kreminės masės.

  4. 04

    Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.

  5. 05

    Į masę supilkite espresą, gerai išplakite, tada įsijokite miltus ir išmaišykite, kol masė taps vientisa.

  6. 06

    Sukrėskite tešlą į riebalais pateptą skardą ir pašaukite į orkaitę ant vidurinės lentynos.

  7. 07

    Kepkite apie 60 minučių, tada lėtai ir atsargiai ištraukite iš orkaitės.

  8. 08

    Įsmeigę per vidurį medinį pagaliuką patikrinkite: jei jį ištrauksite švarų, pyragas jau iškepė. Jei ne, kepkite dar 5 minutes ir vėl patikrinkite.

  9. 09

    Prieš išimdami iš skardos leiskite pyragui atvėsti. Norisi skonių įvairovės? Išbandykite kavos pyragą su šokoladu.

  10. 10

    Pusę tešlos sukrėskite į skardą, o į likusią dalį įmaišykite 100 g ištirpinto šokolado ir supilkite ant viršaus.

  11. 11

    Taip pat galite pridėti karijų ar graikinių riešutų, arba papuošti pyrago viršų migdolų drožlėmis.