KAVOS PUTĖSIAI

Porcijas: 2 – 4 porcijos
Laukti užtruks: :
6 val.
Pagaminti užtruks::
30 min

Palepinkite savo svečius
Kavos putėsiai
Palepinkite savo svečius desertu pagal šį kavos putėsių receptą. Pagardinkite mėgstamos espresso ar ristretto kavos skoniu. Šiuos kavos putėsius galite drąsiai pasiruošti iš vakaro. Skanaus!

 

INGREDIENTAI

  • 60 ml stiprios kavos L'OR Espresso Ristretto arba Forza
  • 2 kiaušinių trynių
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 60 g cukraus
  • 220 g šviežiai plaktos grietinėlės
  • Žiupsnelio druskos

PARUOŠIMAS

  1. 01

    Paruoškite savo mėgstamos intensyvios espresso ar ristretto.

  2. 02

    Šiam desertui reikia stipresnio kavos skonio, kad jis atsiskleistų, tad nebijokite rinktis intensyvesnės kavos.

  3. 03

    Į 60 ml karštos kavos įberkite žiupsnelį druskos ir palikite šaldytuve atvėsti.

  4. 04

    Kai kava atvės, įmaišykite ir kruopščiai išplakite kiaušinių trynius elektriniu plaktuvu, tuomet vėl dėkite į šaltyvuvą.

  5. 05

    Į plaktą grietinėlę suberkite pusę kiekio cukraus ir plakite, kol masė sustandės.

  6. 06

    Naudodami švarią plakimo šluotelę išplakite šaltą kavos ir kiaušinių masę su plakta grietinėle.

  7. 07

    Paskui vėl nuvalykite plakimo šluotelę naudodami popierinį rankšluostį ir lašelį citrinos sulčių.

  8. 08

    Nerūdijančio plieno dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su likusiu cukrumi.

  9. 09

    Švelniai įmaišykite kiaušinių baltymus į plaktos grietinėlės masę naudodami mentelę.

  10. 10

    Švelniai įmaišykite kiaušinių baltymus į plaktos grietinėlės masę naudodami mentelę.

  11. 11

    Paskirstykite kavos masę į taures po lygiai, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 6 valandoms.

  12. 12

    Papuoškite kakavos milteliais, šokolado drožlėmis ar valgomomis gėlėmis, kad jūsų desertas būtų dar įspūdingesnis.